El Dia Mundial del Circ se celebrarà el 16 d’abril

Irina Balart. VILANOVA I LA GELTRÚ. L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, juntament amb l’escola de circ Saltambanqui, s’encarregarà d’organitzar tot tipus d’esdeveniments a Vilanova i la Geltrú amb motiu del Dia Mundial del Circ. Les activitats començaran el dia 2 d’abril i finalitzaran el diumenge 17. També entraran en col·laboració l’ajuntament del poble i la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya.

L’any passat la companyia Saltimbanqui també es va encarregar dels actes a Vilanova i la Geltrú. En aquesta edició van participar 18 companyies i més de 50 artistes de circ d’arreu de Catalunya com Zappa Magic, Maria Cavagnero, els Malabandboi, entre d’altres. “Des de la companyia circense Saltimbanqui treballem per millorar les edicions anteriors i perquè el circ sigui accessible a tothom” diu David Marfil, director del Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui.

Els actes es duran a terme a diferents espais de Vilanova. Hi haurà des de tallers (com el taller de circ social a l’escola Saltimbanqui o el taller de circ a l’escola Pompeu Fabra) a circ en família (com el que es durà a terme a l’escola Saltimbanqui). A més, també podran gaudir d’un curs de flexibilitat amb la coneguda Ana Miren, un espectacle de la companyia Capicua al Teatre Principal (Entredós) i una exposició a la biblioteca Armand Cardona.

Ingofrafia activitats. Font: Andrea i Irina Balart
Infografia activitats. Font: Andrea i Irina Balart

L’activitat més destacada serà el dia 16, que coincideix amb el Dia Mundial del Circ. Durant tot el dia es realitzaran diferents modalitats entre les que destaquen espectacles, un taller de circ i un menjar de germanor. Al final del dia tindrà lloc la lectura del “manifest“, un discurs reivindicatiu del món del circ. “Treballem per donar visibilitat al circ, a les nostres reivindicacions i per dignificar la nostra professió”, afirma David Marfil.

El Dia Mundial del Circ va ser impulsat per l’Associació Europea de Circ el 2010 i des de llavors se celebra la tercera setmana del mes d’abril. 42 països del món commemoren el dia amb activitats variades per a tots els públics (tallers de funambulisme, fer-se un selfie amb nassos de pallasso, etc). Catalunya, s’hi va sumar el 2013 i Vilanova i la Geltrú celebra el dia des de 2014.

L’objectiu de la festa és poder “reivindicar” la precarietat del món del circ i dels artistes. Per això molts dels espectacles que es faran seran “a la gorra”, és a dir, els espectadors dipositen una propina en els barrets dels artistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s