La companyia En diciembre presenta a Mataró el seu nou espectacle

Irina Balart. MATARÓ. El Centre d’Arts Escèniques de Mataró ha acollit Purpusii, un espectacle que combina diferents disciplines com la dansa, el circ i el teatre. Aquesta producció entra dins del cicle Fet a Mataró, una sèrie de projectes de creació que es duen a terme a la ciutat.

Purpusii es va estrenar el 18 de juliol del 2015 a la Fira del circ al carrer de la Bisbal d’Empordà. Des de llavors la Sílvia Capell i en Sergio González, els artistes de l’obra, han estat treballant per millorar certs aspectes de l’espectacle. “Tots els espectacles tenen un moment de premier, però passa un any i encara estàs arreglant coses“, diu la Sílvia i afegeix “la dramaturgia és la mateixa, però s’ha canviat la tècnica“.

L’obra narra la història de dos personatges peculiars que es complementen l’un amb l’altre. Durant l’actuació, es col·loquen unes mitges al cap i ballen agafats a una roda de circ. L’obra està basada en la vida dels artistes, que a més de ser parella artística són parella sentimental. “La història de Purpusii és la nostra. Hem agafat les característiques de cadascú i les hem magnificat i contrastat“, explica la Sílvia. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un dels trets més característics de Purpusii és l’humor. Els artistes han utilitzat un llenguatge escènic propi i han fet riure constantment el públic. A més de la roda, han utilitzat un altre objecte circense: la perxa xinesa, tot fent acrobàcies damunt. La producció no ha estat fàcil, ja que els artistes s’han passat sis hores diàries entrenant. “Les dificultats principals són econòmiques. Els artistes de circ no cobrem per assajos ni entrenaments“.

La companyia En diciembre es va crear el 2014 i està formada únicament per en Sergio i la Sílvia. Ella és especialitzada en trapezi doble i ell en perxa xineasa. Tots dos han participat en importants festivals de circ com el Festival Intenacional de Circ de Río de Janeiro. Tot i així, en aquest espectacle la Bet Miralta s’ha unit amb ells per fer de directora d’escena i també en Quico, que els ajuda amb les llums.

Purpusii ha estat la seva primera producció i de moment no tenen pensat fer cap més espectacle, ja que volen seguir treballant amb aquest. “De moment aquest l’han de menjar i pair durant tres anys, i que vagi bé perquè és una inversió molt gran de temps i diners“, conclou la Sílvia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s