La companyia de circ ‘eia’ mostra el seu nou espectacle a Salt

Andrea Balart. SALT. InTarsi és el nou projecte en creació de la companyia circense eia. Es tracta d’un espectacle de circ contemporani que combina les acrobàcies, la dansa i la dramatúrgia. “La disciplina principal és l’acrobàcia en parella, en grups i individual i a partir d’això s’hi barregen altres elements: dansa, teatre físic, etc.”, diu Fabrizio Giannini, un dels acrobàtes. Després de dues setmanes en assaig, inTarsi s’ha exhibit per primera vegada al teatre de Salt de Girona.

L’espectacle s’estrenarà oficialment el 22 d’abril al Mercat de les flors de Barcelona i a partir d’aquí seguirà en gira per França i la fira del trapezi de Reus -al maig-, entre d’altres. Durant aquests dos mesos els artistes es dedicaran a millorar els errors, guiats pel públic. Amb aquest, eia ja suma 2 espectacles: el primer, anomenat CAPAS, es va estrenar el 2011 i va guanyar el premi ciutat de Barcelona en la categoria de circ, així com els premis Zirkòlika.

El nom de l’obra ve de l’italià i es refereix a la tècnica artesanal d’unir diferents tipus de materials com la fusta o el marfil. “Això en l’obra és com ens entrellacem entre nosaltres i amb l’escenografia. Cada peça és diferent i cada peça és alhora imprescindible”, diu l’artista italià. El tema de l’espectacle és una reflexió sobre la soletat enfocada des d’una òptica positivista i amb uns artistes que es representen a ells mateixos. “Els personatges som nosaltres però accentuem les principals característiques”, diu en Fabio Nicolini, acròbata.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’escenari, format per diferents mobles de fusta, ha ajudat a plasmar millor el tema de l’obra i alhora ha servit als artistes per desenvolupar les acrobàcies i habilitats circenses. Els quatre acròbates van desplaçant les taules a la seva manera i després fan tombarelles per sobre d’elles. Alhora no han deixat de banda l’humor tot representant escenes en les que els personatges s’empenyen mútuament o es tiren les taules. Segons la companyia és una manera de “reflexionar a través del riure”.

Una vegada finalitzada la funció, el públic ha tingut l’oportunitat d’intercanviar opinions amb els artistes i ajudar-los a millorar certs aspectes de l’obra. Els espectadors han recomanat als acròbates pulir algunes escenes i intentar no despistar amb els “ràpids” canvis de l’escenografia. “Aquesta versió no és la definitiva, de fet mai no hi ha versió definitva. Pot ser que canviïn escenes de lloc o l’escenografia”, diu l’Armando Rabanera, membre de la companyia eia. L’obra va adreçada a un públic variat de totes les edats. “Ens agrada treballar amb un públic heterogeni, ja que cadascú li pot trobar un cert sentit personal que no cal que sigui el que nosaltres pretenem explicar”.

La companyia eia, fundada el 2009, està formada per sis persones: els quatre acròbates i dos tècnics de so i de llum. Va néixer de la fusió del duo circense format per l’Armando Rabanera i en Fabrizio Giannini i de la companyia Celso i Frana (Celso Pereira i Francesca Lissia). A partir de llavors, els artistes van unir-se per crear l’espectacle CAPAS. Els membres d’eia van formar-se en el circ de carrer i després van passar les seves representacions a la sala de teatre. En aquest sentit, inTarsi segueix la línia de CAPAS. Des de la direcció, ja es té pensada una data per al pròxim projecte: Espera, un circ de carrer. “’Espera’ s’estrenara probablement el 2017”, anticipa en Fabrizio.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s