La malabarista Dulce Duca presenta el seu primer espectacle a Barcelona

Irina Balart. BARCELONA. Um belo dia mostra la història d’una noia que expressa les seves emocions a través de la dansa i els malabars i com es relaciona amb els objectes que té al seu voltant (teles, flors, cortines o maces). És una barreja d’humor, teatre gestual, ball i circ. La música també juga un paper important en la funció, ja que ajuda a situar el públic en els sentiments de la protagonista. “La música acompanya tot l’univers que hem creat”, explica Dulce Duca. Per això en Jaime del Blanco toca diferents instruments com el violí per ambientar l’espectacle.

L’obra es va estrenar per primera vegada a Terrassa el 13 de desembre de l’any passat i aquesta és la segona vegada que la representen al públic i la primera a la ciutat comtal. La companyia està formada per la Dulce, en Jaime (el músic), un director, un tècnic i una fotògrafa que s’encarrega de la difusió. “De moment no tenim pensat ampliar la companyia”, explica l’artista i afegeix “aquesta va creixent segons les seves necessitats”.

La Dulce Duca, oringinària de Portugal, va començar a treballar en el món del circ el 2004 impulsada per uns amics. “La meva formació va ser força autodidacta, fins que vaig trobar ‘ la formation alternative et autogérée aux arts du cirque’, on els alumnes érem qui organitzàvem l’aprenentatge”. Les seves principals habilitats circenses, a més dels malabars, són la corda fluixa i les acrobàcies.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Durant un temps va treballar en diferents companyies com Made in Taiwan i el 2009 va conèixer n’Iris Ziorda, un artista que li va ensenyar a treballar amb els llenguatges corporals i a manipular objectes. Dos anys després van començar a preparar Um belo dia, una obra que s’ha anat desenvolupant al llarg de cinc anys i que s’ha pogut veure per escenes en alguns llocs com Reus a la Fira del Trapezi o a la Fira de Tàrrega.

L’artista representa una noia que juga amb els sentiments.La noia té dos grans contrastos, per una banda és innocent i al·legre com la Heidi i per l’altre és una persona amb molta ira a dins”. Durant l’espectacle, la Dulce realitza diferents equilibris amb les maces i alhora dansa al ritme del violí que toca en Jaime. El públic, format principalment per turistes, ha pogut participar intentant treure un dels malabars de la boca de l’artista o fins i tot ballant amb ella.

Els membres de la companyia no s’han plantejat fer cap espectacle més, ja que volen seguir treballant amb aquest un temps. De moment, Um belo dia seguirà tres dies més, fins el diumenge, a l’Antic Teatre de Barcelona a la mateixa hora i al mateix preu de 12 euros. Un centre cultural creat precisament per a “la investigació de nous llengüatges escènics”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s