‘Zirkòlika’ presenta el seu 47è número en un col·loqui

Íngrid Gustems. BARCELONA. La revista Zirkòlika, la publicació trimestral sobre el circ, ha presentat el seu 47è número amb un col·loqui al qual ha assistit part del públic més fidel al magazín i també alguns dels artistes del món circense que protagonitzen aquesta quaranta-setena edició. L’acte, celebrat al Palau Alòs de Ciutat Vella, és la primera reunió informal que es realitza amb membres de la revista, com el director, Vicent Llorca, o Marcel Barrera, el cap de redacció, des de la seva creació ja fa gairebé dotze anys.

La reunió ha comptat amb la presència del clown Guillem Albà i les artistes Juana Beltrán i Serena Vione, dues de les cinc integrants que Albà dirigeix a l’espectacle Garbuix juntament amb Alberto Feliciate. El show, que es va estrenar per al 20è Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris, explora facetes diferents a les de la zona de confort de les protagonistes en una exhibició que busca que els espectadors “surtin amb més ganes de viure” i que serveixi per dir als adults: “pots viure una hora sense que les coses tinguin sentit”, explica Albà.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La italiana Serena Vione i l’argentina Juana Beltrán han comentat l’experiència de treballar mà a mà en un grup de cinc dones (i de països diferents) i han afirmat que la seva relació és immillorable, “des del primer bolo fins a l’últim m’ho he passat molt bé i mai no he fet res que no vulgués”, afirma Vione. Tot i que al principi la mateixa Beltrán va dubtar de la iniciativa femenina d’Albà, “em feina una mica de por”, el director certifica que era necessari muntar un espectacle íntegrament femení perquè “d’aquí a uns anys ja ni ens preguntem el per què d’un grup de cinc dones enlloc d’homes, hem de normalitzar-ho”.

A més, Jesús Alcoba (també conegut com a Tai Dapero), l’inventor del DapoStar, una nova modalitat de malabars amb un drap en forma d’estrella de vuit puntes, ha fet una demostració de la seva tècnica i ha parlat de l’inici de la disciplina que, afirma, va començar “amb un drap de cuina” i fins i tot el va ajudar a curar-se un braç trencat.

Els seguidors de la revista han estat molt actius i s’han mostrat contents de poder interactuar amb els artistes de circ que normalment veuen sobre un escenari. Alguns han fet preguntes i d’altres, antics pallassos de professió, han discutit amb Llorca i Barrera la importància d’atreure el públic més jove i de reivindicar el circ com a un servei cultural i la reunió ha acabat amb la promesa d’organitzar col·loquis més sovint.

Aquí podeu veure el transcurs de la reunió i les intervencions més rellevants:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s