Animal Religion guanya el Premi Ciutat de Barcelona amb Sinòfor

Andrea Balart. BARCELONA. La companyia de circ contemporani Animal Religion va guanyar ahir el Premi Ciutat de Barcelona a la categoria de circ. El seu espectacle Sinòfor va ser  reconegut pel jurat perquè aporta “una nova visió del món del circ” amb un treball col·lectiu que combina diferents disciplines.

La cerimònia va tenir lloc a les 19:00 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i ha comptat amb diverses actuacions com les de la companyia de dansa Brodas Bros o la cantant Dolo Beltrán. A continuació s’han donat els premis a 20 categories entre les quals es troben mitjans de comunicació, arquitectura i urbanisme, teatre o ciències de la vida.

Enguany aquesta edició ha estat marcada per la polèmica quan Alberto Fernández Díaz, regidor de l’Ajuntament i president del grup muncipal del Partit Popular, va abandonar la sala molest per la versió “blasfema” del Parenostre que va fer la poetessa Dolors Miquel. Durant l’acte es va voler fer menció a Muriel Casals (diputada) i Pablo Molano (activista) que van perdre la vida el passat cap de setmana.

Trofeu dels Premis Ciutat de Barcelona
Trofeu dels Premis Ciutat de Barcelona. Font: Wikipedia Commons (ESM)

Cadaàmbit tenia un jurat format per un màxim de sis persones, que al seu torn eren proposades per el Comitè Executiu del Consell de Cultura. En el cas del circ, el jurat ha estat format per Jordi Janer (crític i periodista), Jordi Fondevila Fernández (director en escena i dramaturg), Cristina Cazorla Fernández (gestora i productora) i Vicent Llorca (crític i periodista i director de la revista Zirkòlika).

Els Premis Ciutat de Barcelona es convoquen cada any des del 1949 per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de premiar “la creació, la investigació i la producció de qualitat” realitzades per artistes o grups, així com institucions i organitzacions de Barcelona.

Al principi només hi havia 16 categories i fins els premis del 2010 no apareix l’àmbit del circ juntament amb la dansa. L’any següent ja se separa la categoria i la guanya la companyia de  Circ “eia” amb CAPAS. Fins ara han estat guardonats diferents artistes i col·lectius com el pallasso Rodamón Leander o el Circ Raluy, que va guanyar l’any passat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s