El Circ Raluy s’acomiada de Barcelona

Irina Balart. BARCELONA. El circ Raluy s’ha acomiadat de Barcelona amb Altius, un espectacle de circ tradicional i familiar. La carpa de la família Raluy ha estat instal·ladada a Barcelona durant dos mesos i aquesta tarda ha realitzat la seva última exhibició. La gira continuarà a Gavà, on estaran dues setmanes i després els artistes viatjaran a Reus.

L’espectacle va adreçat a  tots els públics i com en les darreres edicions ha comptat amb l’actuació de la mateixa família Raluy. Carlos Raluy (el director del circ) interpreta el mestre de cerimònies, junt amb el seu germà Luis Raluy, que va disfressat de pallasso. Altres membres de la família que han actuat són Louisa Raluy, que aquest any ha realitzat un número de contorsionisme dins d’una bola aèria, Kerry Raluy amb un número de cintes o les germanes Niedziela i Emily fent equilibris sobre una barra.

Els Raluy, però, no han estat els únics artistes. L’espectacle ha incorporat 3 numeros internacionals: el pallasso rus Bobylev -qui té el rècord mundial de fer malabars amb la boca-, els Alexandros, un grup de romanesos que fan combinacions de malabars i salts aeris en una balança i Pasha Voladas, qui realitza acrobàcies sobre barres fixes. “No som només una família, som moltes. Tenim col·laboradors, artistes que vénen de qualsevol part del món”, explica el director Carlos Raluy.  

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquest any s’han vengut més entrades que l’anterior -en total més de 30.000- degut a diversos factors externs. “Hem tingut més èxit que altres anys perquè la climatologia ens ha donat un punt  a favor. No ha plogut, ni ha hagut freds exagerats”, apunta Carlos Raluy. També ha ajudat la visibilitat que Niedziela ha tingut en apuntar-se i quedar com a tercera finalista a Gran Hermano 16. No obstant això, els artistes prefereixen ser reconeguts pels seus propis mèrits. “Nosaltres preferim tenir prestigi que fama barata.  No estem d’acord amb la política d’aquest programa”

Els avis del director, i després els seus pares, Luis Raluy i Marina Tomàs, van ser els encarregats del circ. “El meu pare em va ensenyar a mi el que ell sabia i jo els ho he ensenyat a les meves filles”. Els Raluy van decidir apostar per un circ més clàssic i tradicional. “Hem volgut recuperar valors tradicionals i antics. Avui dia tothom vol el més tecnològic i nosaltres vam optar pel tradicional perquè agrada  a molta gent”, explica en Carlos Raluy.  D’aquesta manera van restaurar carruatges circenses antics i van crear el museu Raluy l’any 1973.

Des de la direcció ja es té pensat el pròxim espectacle que comptarà amb la participació d’artistes nous i d’altres que marxaran. Els espectadors podran gaudir de números diferents que intentaran posar-se a l’altura del present show. “Cada any renovem els espetacles i els numeros perquè si no la gent s’avorriria”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s