Última oportunitat per veure el Domador de Puces a Girona

Íngrid Gustems. GIRONA. Fèlix Brunet, l’intrèpid domador de puces, oferirà demà a les 12h el darrer espectacle de la sèrie de shows que ha brindat a Girona des del passat dilluns 25 de gener. La funció, un circ de puces tradicional i artesanal, es durà a terme a la botiga de joguines Zeppelin un món de jocs, i l’entrada tindrà un cost de tan sols 2 euros.

L’exhibició, conduïda per l’il·lusionista Fèlix Brunet i les seves puces invisibles, que faran que la ment humana ompli els buits i vegi l’acció de puces on no n’hi ha, és adient per a famílies i resulta la millor oportunitat per veure en primera persona un circ de puces com els del segle XIX, fins i tot amb la puça forçuda, l’equilibrista, el gran Pussini, la puça bala, el faquir i l’acròbata, però sense explotació animal.

L’artista, president del cercle Màgic S.E.I Girona, porta vint anys dedicant-se al món de la màgia i en aquest temps ha perfeccionat la tècnica de la il·lusió sense sistemes electrònics, “tot amb mètodes noucentistes i procediments psicològics”, afirma. “El més important es l’actitud del personatge vers les puces, com les presenta, les descriu i les fa protagonistes”.

La seva feina rica en interpretació i gestualitat aconsegueix que cada número estigui especialment dissenyat per crear l’efecte que hi ha una puça, “fan que el públic fins i tot les vegi i els agafi cert afecte”. De fet, Brunet desvetlla que després de les seves actuacions molts pares li confien que el seus fills asseguren haver vist les puces i “hi ha nens que repeteixen l’espectacle i vénen amb lupa”.

El Domador de Puces assenyala que, tot i haver estudiat tant la ment humana, aquesta el segueix sorprenent i, sense revelar cap truc, avança que en molts dels seus espectacles utilitza el timing, l’ús del ritme i les pauses per assolir un resultat dramàtic en el procediment de la màgia, i la misdirection, un mecanisme de distracció que consisteix a fer centrar la vista del públic en un punt per apartar-la del que es vol amagar; “em serveix per fer que l’audiència miri on jo vull i que s’imagini les puces”.

Com arribar-hi:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s