#1. El circ de les papallones

El circ tradicional no era tan amable com el que ara coneixem. Antigament els circs eren llocs de reunió on els empresaris s’aprofitaven de tot allò que els pogués reportar beneficis. Si fa uns anys era comú veure espectacles de circ amb animals explotats i condemnats a treballar de per vida a cop de fuet (cosa prohibida a Catalunya i cada vegada més sentenciada socialment), va haver-hi una època en què els circs no només oferien funcions d’artistes, sinó que a més tenien un espai reservat per mostrar al món aquelles “deformitats”, aquells “residus humans” que la societat repudiava i alhora volia conèixer amb motiu de la seva raresa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Allà trobaves la dona barbuda, el forçut sobrehumà, el noi esquelètic, l’albí, l’home de dos caps i fins i tot els bessons (sí, què pensaria la gent de l’època de les dues noies bessones que porten aquest blog?). En aquell moment la morbositat imperava en curiositat humana i s’exhibien les persones com si fossin mercaderies, objectes estranys i macabres.

En aquest curtmetratge, El circ de les papallones, dirigit per Joshua Weigel, viureu de prop els horrors de la dècada de 1930 amb l’ajuda del protagonista, el coach Nick Vujicic, un home sense braços ni cames que ha après a lluitar per la dignitat i en contra de la rendició a les imperfeccions, als obstacles i al dolor.

Esperem que el gaudiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s